Welkom

By Annemarie Smit

Over Annemarie Smit

Wie ben ik? Ik ben een persoon die graag door het land vliegt om het perfecte plaatje voor anderen te maken.

Ik zou mijzelf niet schalen onder een stijl van fotograferen omdat mijn manier van foto’s vastleggen divers en uniek is.

Sinds 2016 ben ik actief als fotografe en heb ik de leukste mensen ontmoet voor de camera. Een verhaal vertellen door middel van beeld is iets wat ik van jongs af aan al doe, ik mocht altijd de plaatjes vastleggen als 8-jarig meisje. Dan gingen we weer ergens heen en wist iedereen; “Onze fotograaf Annemarie is verantwoordelijk voor de foto’s!

Fotograaf Annemarie Smit

Fotograaf Annemarie Smit
Bekijk mijn specialismen


Professioneel fotografe By Annemarie Smit

Een fotograaf met veelzijdige kwaliteiten. Als fotografe kom je veel mensen tegen met verschillende stijlen. Over de jaren heen heb ik mijzelf ontwikkeld tot een absolute allrounder op het gebied van fotografie. Voor mij betekent fotografie niet alleen een plaatje vastleggen, maar de hele ervaring eromheen. Ik vind het belangrijk dat mensen een leuke dag hebben waar ze met plezier op terugkijken. Van dierenfotografie tot personal branding, ik help je graag met het perfecte plaatje!

Een persoonlijke fotoserie

Elke foto is persoonlijk en heeft zijn eigen kenmerken, en achter elke foto zit een verhaal. Dit verhaal probeer ik samen met jou over te brengen op beeld. Daarom vind ik het belangrijk om de mensen waarmee ik werk eerst een beetje leer kennen. Want zeg nou zelf, voor de camera staan is niet voor iedereen direct even gemakkelijk!

Vakkundig en enthousiast

Omdat ik al een aantal jaren meeloop heb ik veel gezien en meegemaakt. Dit betekent dat je je op je gemak mag voelen en niet bang hoeft te zijn dat het ‘mislukt’ als je net even je ogen dicht hebt, ik schiet genoeg foto’s(!).

Ben je bang dat je iets vergeet of wil je echt een specifieke foto? Laat het gerust weten. We moeten tenslotte allemaal tevreden zijn met het eindresultaat.

Benieuwd naar wat ik als fotograaf Annemarie Smit graag doe? Zwart Wit Fotografie, Familie fotoshoot, Zwangerschap, Liefde en Dieren.

Veelgestelde vragen

 • Waar zit je bedrijf?

  Ik woon in de provincie Groningen, maar ben werkzaam in Groningen, Drenthe en Friesland. Bij uitzondering ook in Overijssel.

 • Wat is jouw stijl?

  Ik houd er van om jullie als jezelf op de foto te zetten. Af en toe poseren maar voornamelijk de echte connectie, liefde en emotie. Je mag tijdens de sessie lekker knuffelen, kusjes geven en gek doen!

 • Wanneer plannen we een shoot?

  Ik plan de shoots altijd in de ochtend of avond tijdens zonsopkomst en ondergang. Dit omdat dit het mooiste licht is om in te shooten. Elke maand van het jaar zijn dit andere tijden dus stuur mij gerust even een berichtje wat de beste tijden voor jullie zijn.

  In de zomermaanden (april t/m september) is het ook mogelijk om doordeweeks ’s avonds te shooten in verband met de late zonsondergang.

 • Welke locaties gebruik je?

  Ik ben zelf erg fan van een aantal locaties in de omgeving. Het is belangrijk dat de locatie bij jullie past. Kijk daarvoor op mijn pagina (locaties) of stuur mij een berichtje.

 • Wanneer verwacht ik onze foto’s?

  Binnen 1,5 week stuur ik jullie de pagina met de beelden waar jullie uit kunnen kiezen. Op deze beelden staat altijd een watermerk. Deze foto’s kan je niet downloaden en er mogen ook geen screenshots van genomen worden.

 • Hoe kan ik een sessie boeken en hoe werkt het met betalen?

  Als je het contact formulier invult neem ik zo snel mogelijk maar binnen een week contact met je op. Zodra er een datum en tijdstip is afgesproken volgt de betaling. Je betaalt standaard voor het goedkoopste pakket. Mocht je na de shoot tijdens het uitzoeken van de beelden een groter pakket willen. Dan ontvang je na de betaling van het resterende bedrag + de reiskosten de gekozen foto’s in hoge resolutie.

 • Hoe lang duurt een sessie?

  Alle shoots duren ongeveer 60 minuten, soms wat langer en soms wat korter. Ik neem uiteraard alle tijd dat nodig is en ga altijd voor het beste resultaat.

 • Wat gebeurt er bij slecht weer?

  In geval van regen, storm, sneeuwval of extreem koude wind wordt de shoot verzet. Bij bewolking gaat de shoot gewoon door.

 • Verzetten fotoshoot?

  Als een fotoshoot door ziekte niet door kan gaan op de geplande datum, maar er wel direct een nieuwe afspraak gemaakt kan worden op korte termijn (binnen 2 maanden) dan is dit de eerste keer kosteloos. Bij een tweede keer of opvolgende keren wordt er € 50,- verplaats-kosten in rekening gebracht.